Поредна заповед на кмета на Казанлък, свързана с Театър „Любомир Кабакчиев”, отменена от Съда

Ds olil

Със свое решение №140/28.09.2012 г. Старозагорският административен съд отмени заповед №1273/09.07.2012 г. на кмета на Казанлък Галина Стоянова, с която тя разпореди да бъде прекратен митингът на Театър „Любомир Кабакчиев“, провеждан на 09.07.2012 г. пред сградата на Общината, с мотива, че уведомлението за митинга не е подадено в законоустановения срок и че се нарушава общественият ред.

Предвид установената липса на предпоставките по чл.13 от ЗСММ съдът определи, че митингът е проведен „при условията на закона“.

С протестните си действия казанлъшките театрали настояваха за незабавната оставка или уволнение на новоназначения директор Диана Рамналиева и за публично оповестяване на пълната документация от проведения конкурс за поста директор.

Със свое решение №487/26.09.2012 г. Казанлъшкият районен съд призна за незаконно уволнението на Атанас Чопов, директор на Театър „Л. Кабакчиев“, извършено със заповед на кмета на община Казанлък Галина Стоянова и осъди Общината да заплати на Чопов 4 764, 63 лева и всички разноски по делото.

Днес се гледа поредното дело, с което Театърът обжалва Решение на Общински съвет – Казанлък.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram