Поредица от кражби в региона

Ds olil

Полицейските служители от УП – Мъглиж и РУП – Казанлък задържаха извършителя на кражба от дома на 19-годишна жена от гр. Мъглиж. Той е на 29 години, от Казанлък. Проникнал е в къщата на потърпевшата и отнел от там мобилен телефон, мъжко шушлеково яке и спортна шапка, които след залавянето му предал на органите на реда. При проведените беседи е установено още, че крадецът е задигнал и 10 банкоматни и 6 лични карти, намиращи се в къщата.
На 18 април в полицейското управление в Казанлък е подаден сигнал от 19-годишен казанлъчанин, който заявил, че през месец декември на 2012 година неизвестно лице е откраднало личната му карта, след което е изтеглило заем в размер на 300 лв. от фирма в гр. Казанлък. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършителят на деянието е на 19 години, от Казанлък.
В полицейското управление в Казанлък е получен сигнал и от 59-годишен казанлъчанин, който заявил, че за времето от началото на месеца до 18 април от жилището му е извършена кражба на 20-грамов златен синджир, златна плочка- около 5 г и други златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.
Вчера 55-годишен бургазлия е потърсил съдействие от полицията, тъй като неизвестно лице е извършило кражба на около 200 кв. м покривна конструкция от хижа, намираща се в национален парк „Бузлуджа“. По случая се води досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram