Пореден разбит автомобил в „Гроб махалата“

Близо 45 годишният казанлъчанин Недялко Турлаков, който живее на бул. „Розова Долина“ 24, кварталът известен като „Гроб махалата“ съобщи за зверски изпочупени на автомобила му стъкла.

Късно вечерта в събота, той е чул включената аларма, но през прозореца на бившите арсеналски общежития, където живее не е видял, че стъклата на автомобила са счупени. Забелязва го сутринта. Взломени са задното, предното и страничните стъкла на личният му Опел Зафира.

Мъжът работи като обущар на пазара. Недоумява, каква е причината за разбитите стъкла на автомобила му, както и откъде ще намери над 1000 лева за да смени стъклата.

Припомняме ви, че това е 4-ят автомобил вандализиран по идентичен начин в квартала. Стъклата са разбити с камъни, част от които стояха още в автомобила. Нищо от колата не е откраднато. От нея не е взето оборудване, сред което и скъп ъглошлайф, което води до извода, че извършителя или извършителите са искали само да взломят автомобила, паркиран само на метри от магазин, чиито стъкла също бяха счупени по идентичен начин през зимата.

Съседи разказват, че живеят в страх през последните месеци, тъй като често тяхно имущество бива или откраднато или разрушавано в квартала.

Част от тях коментираха, че извършителят на деянието може да е един човек, тъй като на два пъти живеещи в района са засичали човек до разбитите автомобили.

Други смятат, че това е дело на младежка банда, която чупи стъкла на магазини и автомобили.

Всички те призовават полицията час по-скоро да залови злосторника или извършителите на престъпленията.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram