Популярни фотографи участват в първото издание на „Артфест мултимедия“

Ds olil

Фотограф-художникът Бедрос Азинян откри „Артфест мултимедия“ в залата на ул „Искра“4 -национална проява, която се провежда за първи път в България с участието на 15 родни творци. Сред тях известните Златко Латев, Димитър Ерменков, старозагорецът Цветан Четъшки, Генчо Петков, актьорът от „Столичани в повече“ Иван Юруков. Казанлъшкото участие е в лицето на фотографът Веселин Бонев.

В продължение на две творчески вечери, пред аудиторията на „Артфест мултимедия“ ще бъдат представяни участниците в проявата, както и тяхното творчество.

Именитото жури е председателствано от доайена доц. Петър Абаджиев, Росен Коларов, доцент Алиш Хръдличка, както и от председателя на сдружението на фотографите в България Юрий Трейман. В журито от Казанлък присъства и главният редактор на ПРЕСС ТВ Георги Манев, за когото фотографията е не само хоби, но и поле за творческо предизвикателство. Самият той участва в няколко фотографски проекта.

Основните събития по „Артфеста“ са предвидени да се състоят на специална сцена зад оригинала на Тракийската гробница на „Тюлбето“.

Д. Цонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram