Полицията вече работи във Вила „Роза”

Ds olil

След официалното откриване на реставрираната Вила „Роза“, казанлъшки полицаи вече работят в емблематичната сграда, която е паметник на културата.
8 месеца продължи ремонта на емблематичната за Казанлък вила „Роза“ която се ползва от РПУ Казанлък. Вила „РОЗА“ е построена през 1908 г. от най-големия тогава казанлъшки розопроизводител и търговец Александър Ботев Папазов.
На 8 ноември 1943 години той решава и продава на тогавашното Министерство на вътрешните работи и народното здраве масивната сграда на два етажа , застроена на 273 кв. м. От съществуването на вилата, обявена за паметник на културата от местно значение не е правен основен ремонт, нанасяни са само козметични промени, но състоянието и от година на година се влошава и се стига до там, голяма част от помещенията да са реално непригодни за работа. През 2011 г. ръководството на ОДМВР – Стара Загора взема решение за извършването на основен ремонт, реконструкция и реставрация на съществуващата сграда. Средствата в размер на 300 000 лв. са осигурени със съдействието на Дирекция „Управление на собствеността и социални дейности“ към МВР. Реставрацията е извършена, като са запазени всички дървени врати, изцяло преобразена е входната врата на вила Роза. Възстановени са таваните в стаите, както и част от старинните мебели във вилата. На двата етажа във вила Роза работят 27 служители на МВР сред които, разследващи полицаи и инспекторите от Детска педагогическа стая от РУП – Казанлък, районни инспектори.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram