Ползотворна визита във Франция за преподавателите от ОУ „Мати Болгария“

Ds olil

Директорът на ОУ Мати Болгария Пепа Дукова и преподавателят в начален курс Пепа Петрова се завърнаха от Франция, където участваха в работна среща по проект „Покажи ми твоето училище, аз ще ти покажа моето“ по програма Коменски. Той се реализира се от началото на 2012г./2013г. учебна година с продължителност до 2014г.
Проектът дава възможност на учители и ученици да се запознаят с образователната система, организацията на учебния процес и да открият нови приятелства и възможности в различните държавите – партньори по проекта. В него участват училища от Испания, Франция, Полша, Словакия, Румъния, Турция и Гърция и България.
През есента на миналата година бяха осъществени две мобилности на преподаватели до гр. Хака в Испания. А в края на месец януари тази година представителите на ОУ „Мати Болгария“посетиха и гр. Скала в Полша.
Вежливи, усмихнати, скромни и непринудени, така описа накратко домакините от Франция, на които участниците по проекта гостуваха в дните от 14 до 20 април, госпожа Пепа Дукова, директор на ОУ „Мати Болгария” .
Само след месец, в началото на юни, преподавателят Маргарита Димитрова и седмокласници на ОУ „Мати Болгария” ще пътуват за Словакия. Градът на розите се готви да посрещне чуждестранните си партньори през ноември.
Турско и гръцко училище са следващите домакини по европейския проект, предоставящ възможност за взаимстване на най-доброто от опита и практиката на другите в сферата на образованието. Планираните визити са за 2014година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram