Показват творби на казанлъшките „Светлинки“ на голяма изложба в София

Възпитаници на литературния клуб „Светлини сред сенките” ще участват в национална изложба заедно с още седем водещи школи от страната, разказа техният ръководител Валентина Димова.

По покана на творческа къща „Щъркелите” от София децата и младежите са работили по вдъхновяващата тема „Имаш само това, което си дал”. Написани са над тридесет произведения и нарисувани общо двадесет и осем рисунки с участието и на най-малките „светлинки“.

На 27 май, от 16:00 ч., в градинката на „Кристал”, в гр. София, ще бъдат показани творбите на трима от възпитаниците на клуба – Рая Енева, Диан Драгнев и Кирил Димов, както и част от кориците на издадените от „светлинките“ книги през годините, които също са нарисувани от ученици на клуба. Рая, Диан и Кирил бяха представени като автори и художници в галериите на на творческа къща „Щъркелите” още преди няколко години. Те са редовни лауреати и на Международните литературни конкурси, които „щъркелите” провеждат.

Цялостна изложба от проекта „Имаш само това, което си дал” ще се проведе през месец август в Общинска Библиотека „Искра”, с която „светлинките“ си сътрудничат още от създаването на клуба. В изложбата ще бъдат включени рисунки на Рая Енева, Диан Драгнев, Кирил Димов, Христо Бончев, Радослав Чолпанов, Поля Лалева, Геновева Трифонова и Алекса Димова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram