Поетът Румен Денев обяви гладна стачка

Ds olil

Обявявам, че от днес започвам седемдневна гладна стачка. Постъпката ми е продиктувана от вътрешното убеждение, че нашият политически живот е абсурден и че единственото решение за излизането от този абсурд е свикването на Велико народно събрание.
Ако основните правила в държавата не се променят и формулират адекватно, то всеки политически субект ще продължава да играе по свои правила и ще продължава управленческата суматоха.
Новата конституция на новата република или ще наложи върховенството на закона без всякаква милост и без всякаква пощада към клептократите и порнократите, или ще се гърчим дълго още в едно раздвоение на „хем боли, хем сърб?“.
Всички увещания на сегашните участници в политическия живот, че, видите ли, било нужно да се изпипат нещата и пр., е начин промяната да се спре. Държавата ни в от доста време стои в положение на челна стойка. Главата ? днес е на площадите.
Свикването на Велико народно събрание не е бързане, а наваксване на време, което беше безвъзвратно пропиляно.
Гладната стачка, която започвам е малък принос и от моя страна към действията на гражданите за преобразяване на обществото.

Румен ДЕНЕВ
15.07.2013 г.
Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram