Побеляла Бузлуджа очаква скиори и туристи

Ds olil

Валежите от сняг и значителната снежната покривка, която се натрупа през последните дни е добър знак за любителите на зимните спортове. Обработени и подходящи за спускане са и двете писти на вх. Бузлуджа. Работят и функционират нормално и трите ски влека. Машина обработва периодично ски пистите, за да са подходящи за спускане. Този уикенд се очаква и наплив на туристи, които са запалени по ски спортовете предвид на подходящите условия за практикуването им в побелелите планини.
Връх Бузлуджа е и мястото, където ежегодно се провеждат общинските зимни празници за Купа Трети март с участието на ученици от казанлъшките училище. Тази година, те ще бъдат организирани за 17-път в навечерието на националния празник. Скоро ще започне и организацията по осъществяването на състезанията, които отново ще включават ски алпийски дисциплини, ски слалом, игри по дърпане на въже и скачане с чувал.
Зимният празник ще бъде реализиран от ТД „Орлово гнездо“ с финансовата помощ и организационната подкрепа на Община Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram