„Писмо до моя приятел“

Ds olil

„ Писмо до моя приятел“ това е темата на конкурса за есе или рисунка, който организира ДЦДУ към Дома в Бузовград по повод петгодишнината от своето създаване. Предизвикателството е отправено към децата от учебните заведения в община Казанлък. Идеята за този конкурс е взета от книгата на Ено Рауд „Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада“. Инициаторите на конкурса са избрали точно тези герои, защото те са много различни…нямат почти никакви приятели… нямат собствен дом… нито семейства… И може би са били наистина ужасно тъжни и самотни, докато един ден не се срещат. И така, разказваме части от тази история, защото децата, с които ние работим в Центъра и Дома са също странни за повечето хора, разказва психологът в Центъра Ани Стефанова.
Конкурсът „ Писмо до моя приятел“ е провокиран от едно посещение на ученици от Хуманитарната гимназия в Казанлък в навечерието на Коледа, когато те поднесоха своя коледен подарък на децата от Дневния център в Бузовград“ и изразиха своето жилание срещите от този род да продължат, да продължи и вниманието и топлото отношение, което децата от Дома получават, не само по време на празниците.
Творбите – рисунка с формат и техника по избор или есе, чийто обем да не надвишава 4 машинописни страници могат да бъдат изпращани до 21 март 2014г. на адрес с. Бузовград, общ. Казанлък, ул. Г.С. Раковски“№29, ДМСГД „М. Луиза“, за конкурса.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram