ПГЛПТ в Казанлък в Панорама на професионалното образование в Ст. Загора

Ds olil

ПГЛПТ бе едно от трите учебни заведения в Казанлък, които представиха специалностите, по които се обучават ученици, в рамките на Панорамата на професионалното образование в Ст. Загора. Организатори на проявата бяха община Стара Загора и Регионалният инспекторат по образованието.
Това е първият по рода си форум, на който българските работодатели и професионалните гимназии от област Стара Загора се срещнаха, за да си сътрудничат и да бъдат ефективни партньори в обучението на младите хора за придобиване на професионални компетентности и квалификация, адекватни на съвременните изисквания на пазара на труда. В Панорамата бяха включени презентации на професионалните гимназии и колежи от областта.
Инициативата има за цел да информира учениците и техните родители за професиите и специалностите, по които се извършва обучение в професионалните гимназии и колежи в Старозагорска област.
ПГЛПТ представи две от специалностите, по които реализира прием след завършен седми клас – икономика и мениджмънт и екскурзоводство със засилено изучаване на английски език и една след завършено основно образование – ресторантьорство. На щанда на ПГЛПТ по време на Панорамата бе и деветокласникът Георги Балтов, който е от първия випуск ученици, обучаващи се в „Икономика и мениджмънт“ в казанлъшката гимназия
По време на Панорамата бяха представени и проектите, по които работи училището – „Успех“, „Ученически практики“, Секторна програма „Леонардо да Винчи“ за първоначално професионално обучение на ученици на тема „Усвояване на съвременни професионални умения в туризма“ с партньор от Кипър. Разработени са и очакват одобрение проекти от Секторна програма „Коменски“ – многостранни училищни партньорства с партньори от програма „Леонардо да Винчи“ за първоначално професионално обучение на ученици на тема „Модерни практики в развитието на туризма.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram