Павелбанци с принос към климата

Ds olil

На 15 декември в град Пловдив представители на община Павел баня взеха участие в заключителната конференция на проекта „Климатът и аз“ / Публична информираност по изменения на климата /, проведен от началото на м. август в общините Бургас, Павел баня, Пловдив и Ямбол.

Бяха представени резултатите от дейностите по проекта в училищата и детските градини на четирите общини.

Целта на проекта беше да се подобри публичната информираност по темата за изменение на климата. Проектът беше организиран от Националния доверителен екофонд, с финансовото осигуряване на Министерството на околната среда на Германия.

Детските градини и училища бяха избрани от населените места, в които НДЕФ има реализирани успешни проекти за подобряване на енергийната ефективност в рамките на Националната схема за зелени инвестиции.

Детските градини и 14-те училища получиха творчески материали, с които учениците създадоха свои проекти на тема климат. По проекта бяха представени изготвените постери с малки училищни концерти и дискусии.

Това предостави на учениците интересни възможности да научат по вече за климата и ги мотивира да се включват в подобни бъдещи инициативи.

По проекта бяха обучени и 20 учители от 10 детски градини в Бургас, Ямбол и Пловдив и 28 учители от Павел баня, Пловдив и Ямбол.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram