ОУ „Н.Вапцаров“ и Математическата гимназия работят по съвместен проект

Ds olil

От учебната 2013/2014 година стартира проект за съвместна дейност между ПМГ „Никола Обрешков“ и ОУ „Никола Вапцаров“ в Казанлък. Поканата е на ръководството на ПМГ по повод високите постижения на възпитаниците от ОУ„Н.Й.Вапцаров“ в областта на природните науки и бе приета с ентусиазъм както от педагозите, така и от учениците.
В рамките на този съвместен проект предстои провеждане на дни на математиката – състезания, новости, презентации или тематични вечери на математиката. Планирани са мероприятия с цел методическа взаимопомощ на съвместни срещи на преподавателите за тенденциите, потребностите, иновациите в образованието и ролята на личния опит. Предстои и обмяна на дейности – презентации, разработки, спектакли, съвместни участия в различни знакови за двете училища събития. Съвместно ученици от двете училища ще участват в състезания и мероприятия – дни на математиката, ден на астрономията, благотворителни изяви както и работа по проекти .
В рамките на този проект ще бъдат организирани дни на отворени врати, в които ученици от ОУ „Н.Й.Вапцаров“ ще участват или присъстват на занятия, курсове, мероприятия на ПМГ, а също и представители на ПМГ ще посещават кръжоци и извънкласни форми в ОУ „Н.Й.Вапцаров“, където могат да наблюдават или да участват. Вече е факт и една от поредните съвместни прояви. Ученици от ПМГ „Н. Обрешков“ , в рамките на проект, който те реализират в часовете по „Свят и личност“ под ръководството на преподавателя си Светлана Бюйлекова гостуваха на ученици от ОУ „Никола Вапцаров“ като им изнесоха презентацията „Тракийските съкровища на Казанлъшкия край“.
Открит урок по математика пред свои колеги от ПМГ и родители изнесе в 1 клас в ОУ „Н. Вапцаров“ Нели Стоилова.
Преди всичко се дава шанс за участие на деца с изявени дарби в дейности по математика и информатика, биология, химия и физика, организирани от двете училища, разказва директорът на ОУ „Н. Вапцаров“ Цвета Милева.
От следващата учебна година ще стартират занятия с школи по математика в начален курс на ОУ „Н. Вапцаров“, като за бъдещите първокласници обучението по математика ще е засилено.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram