ОУ „Мати Болгария” ще изпрати чуждестранните си гости с подаръци

Ds olil

На работна среща представители на учебните заведения от държавите – партньори на ОУ „Мати Болгария“ по проекта „Покажи ми твоето училище, аз ще ти покажа моето“ представиха особеностите на образователните системи в средното образование на своитеп страни. Педагози от Испания, Полша, Словакия, Гърция, Румъния, Турция и Франция са в Казанлък в рамките на проекта, по който работи казанлъшкото училище „Мати Болгария“ от началото на учебната 2013/2014 година. По време на срещата участниците в нея се обединиха около идеята, че независимо от различията и спецификата на образователните системи в различните държави, това което ги обединява е идеята за пълноценно образование на децата и учителите в тези държави го постигат с цената на много труд, търпение и обич към децата.
Срещата в Казанлък, а и предишните проведени в страните партньори водят до извода също, че по отношение на организацията и качеството на образование България не отстъпва на нито една друга страна, дори напротив, в някои отношения е и водеща, разказва директорът на ОУ „Мати Болгария „ Пепа Дукова.
Работната среща в Казанлък приключва на 29 ноември, когато гостите ще отпътуват за страните си. Всеки от тях ще отнесе освен традиционния сертификат, който се издава от всяка от страните домакини в рамките на проекта и сувенири, изработени от учениците на ОУ „Мати Болгария“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram