От 6 юли започват жеги

Днес ще бъде слънчево, след обяд над планинските райони с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Горещо време с максимални температури ще са между 30° и 35°, в София – около 30°.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 18°.

По Черноморието също ще е слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В неделя и през следващата седмица ще бъде слънчево с купеста облачност в следобедните часове. Вятърът ще е от изток-североизток, през повечето дни предимно слаб. Температурите ще се повишават и към вторник преобладаващите максимални ще са между 34° и 39°, по-ниски по Черноморието.

В средата на седмицата ще има повече купеста облачност в следобедните часове и се повишава вероятността на места да превали и прегърми, в сряда – в източната половина от страната, в четвъртък и петък – в планините и планинските райони в югозападната част от страната. Температурите ще останат почти без промяна, в четвъртък от изток слабо ще се понижат.

Снимка и източник: meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram