Отново призови места за учениците на ОУ „Паисий Хилендарски“ от състезания по математика, география и история

Най-малките възпитаници на учебното заведения са завоюваха десетки отличия при участията си в няколко състезания за начален курс на обучение. В трети кръг на Националното състезание „Моята Родина“ за златния медал се пребориха Александър Чочев от 5 „а“ клас, Божидар Вълчев и Светослав Иванов от 2 „а“ клас, Каян Агуш и Симона Стойнова от 2 „в“, Константин Петров от 3 „а“ клас и Настя Ковачева от 1„б“ клас.

Сребърен медал заслужиха Иванина Иванова от 2 „в“ клас и Христиана Джигова от 3 „а“ клас.

С бронзови медали се окичиха Димитър Йорданов и Калин Златев от 2 „а“ клас, и Лъчезар Атанасов от 2 „б“ клас.

Ученици на ОУ „Паисий Хилендарски“ за първи път участваха в Национална олимпиада по Ментална аритметика на Академия КИТ. С грамоти за успешно участие и достойно представяне в нея са удостоени Божидар Вълчев и Димитър Йорданов от 2 „а“ клас и Лъчезар Георгиев от 2 „б“ клас. А Теодора Калайджиева от 2 “а” клас грабна специалната награда.

За първа година отбор на училището участва и в математическото състезание „Европейско кенгуру +“, където съобразно максималния брой точки за всеки участник на първо място се класират Богомил Дончев и Калин Златев от 2 „а“ клас, и Денис Агуш от 3 „б“ клас. С 2 място са Александър Даков и Димитър Йорданов от 2 „а“ клас, а трети места ся присъдени на Божидар Вълчев и Мира Караджова от 2 „а“ клас, Каян Енгин Агуш от 2 „в“ клас и Габриел Димитров от 3 „б“ клас.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram