Осъден за купуване на гласове в Плевен

Ds olil

Мъж е осъден на пет месеца затвор за „купуване“ на гласове в Плевен,  На територията на цялата страна се водят общо 46 разследвания за изборни престъпления, 17 от тях са свързани с търговия с вот.
Районната прокуратура в Плевен е започнала незабавно производство срещу мъж което е приключило за 24 часа, съобщи БТА. Той ще трябва да платии глоба в размер на 10 хил. лв., освен петте месеца затвор.
Мъжът дал на пет души имотна облага с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия. Той ще изтърпява наказанието си в затвора в Плевен.
Междувременно в Поморие във връзка със същото престъпление е бил задържан мъж. Разследването срещу него е започнато на 10 май от Окръжна прокуратура в Бургас. Там разследват още 3 сигнала, няма привлечени обвиняеми, но се претърсват имоти и се изземат доказателства.
В Районната прокуратура в Кюстендил е получен сигнал от наблюдателите на Сдружение „България на гражданите“, че в стая в Общината, която е извън сектора на видеонаблюдение, се съхраняват 30 000 бюлетини, предвидени за подмяна на вота в Дупница и Кюстендил. Екип на Криминална полиция влезе в сградата на общината, за да извърши обиск.
В Русе също има сигнали за нарушения в изборния ден. „Талончета на късмета“ и есемеси с призив да се гласува, са две от нарушенията, за които Районната избирателна комисия е получила сигнали.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram