Оспорван шахматен турнир в СУ „Екзарх Антим I“

На 21 май се проведе дългоочакваният традиционен турнир за всички ученици, избрали в заниманията по интереси да се включат в групите по шахмат, с ръководител Бончо Бончев. В състезанието участваха 55 деца от начален етап (I – IV клас). Участниците бяха разделени в две възрастови групи (1-2 клас и 3-4 клас) и в отделни турнири за момичета и момчета.

След много емоции, оспорвани и драматични битки и немалко обрати бяха излъчени победителите при момичета и момчета в отделните класове. При момичетата 1-2 клас първа се класира Детелина Димитрова (2 б клас) със 7 точки от 7 партии. Втора е Никол Пеева от 1 в клас, а третото място е за Бориса Иванова – 2 а клас.

При момчетата победи Иван Василев от 2 а клас със 7 точки от 7 партии, следван от Михаил Марков от 1 в клас и Николай Тодоров от 2 а клас .

В групата на 3-4 клас шахматистите от 3 а клас спечелиха почти всичко възможно. И това не е случайно. Там почти във всяко междучасие се нареждат фигурите и се разгарят оспорвани шахматни битки. При момичета 3-4 клас класирането оглави Красимира Касапска от 3 а клас с 5 точки от 5 възможни. Второто място е за Магдалена Бакалова от 4 б клас, а трета – Виктория Цвяткова – 4 б клас. Първи при момчетата е Владислав Чаушев от 3 а клас – с 6,5 точки от 7 партии, следван от Георги Лазаров и Теодор Александров от 3 а клас.

Директорътна училището Радиана Стефанова официално откри турнира и участва в награждаването на призьорите. Победителите получиха купи, медали и предметни награди, а всички участници взеха грамоти за активното си участие в заниманията по шахмат през годината.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram