ОД МВР Стара Загора ще огласи данните за пътни инциденти с човешки жертви

Ds olil

На пресконференция в сградата на ОД МВР Стара Загора, днес от 10 часа, ще бъде представена официална информация за пътните инциденти на територията, обслужвана от ОД МВР – Стара Загора, както и данни за най-честите причини, способстващи инцидентите с моторни превозни средства.

Поводът за нея е отбелязването на 18 ноември като Ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортните произшествия.

С резолюция на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 26 октомври 2005 г. се призовават правителствата и международната общественост, всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва като Ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортните произшествия. През 2012 година този ден е 18 ноември.

Съвместно с Младежки общински съвет Стара Загора, днес в сградата на сектор „Пътна полиция“ – Стара Загора ще бъдат раздавани материали във връзка с безопасността на движението по пътищата. Младежите ще бъдат и в екипи с патрулиращите полицаи, за могат да напомнят и на шофьорите на пътя, че бдителността и предпазливостта са най-доброто оръжие във войната на пътя.

На 18 ноември (неделя) в гр. Раднево ще се проведе протест – шествие с автомобили срещу неспазващите ограниченията на скоростта.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram