Обявиха резултатите от два конкурса на ОДК „Св. Иван Рилски“ в навечерието на Чудомировите празници

Приключи срокът за събиране на творби за XVІ – тия Национален конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци“, включен в календара на МОМН за извънучилищни дейности, както и на литературни творби за конкурса за детска хумористична литературна творба „Присмехулници“. Конкурсите се провеждат по време на емблематичните за община Казанлък Чудомирови празници и са посветени на творчеството и живота на Димитър Чорбаджийски – Чудомир. Организатори на конкурсите са Министерството на образованието, Община Казанлък и Общински детски комплекс „Св.Иван Рилски“ гр.Казанлък.
За „Малките нашенци“ са получени 1320 рисунки от 132 институции от 70 града от цялата страна, съобщиха организаторите.Сред тях – 22 Детски градини , 65 училища, 45 Извънучилищни педагогически институции , читалища, частни школи и участници от Българското училище в Братислава, Словакия .
Жури, председателствано от Румен Рачев и членове– Иван Гайдаров и Денница Танева, определи тазгодишните победители в конкурса. Спазвайки критериите за идея , настроение и талантлива реализация на въображението и на веселите моменти от детството и юношеството, те присъдиха 99 награди, от които 39 специални и 60 класирани на І,ІІ и ІІІ място по възрастови групи и категории. Бяха присъдени и две специални награди на МОМН, две специални награди на РИО – Стара Загора, 7 награди на Национален дворец на децата, десет награди на синдиката на българските учители –Казанлък, една награда на КТ „Подкрепа“ –Казанлък, 8 награди на ОДК – Казанлък и др.
За „Присмехулници“ са получени 170 литературни творби от 154 индивидуални участника от 17 населени места. Жури с председател Антония Драганова присъди други 25 награди на младите писатели, измежду които Специална награда на фондация „Чудомир“ за Павел Павлов – 13г. от гр. Каварна, Специална награда на Община Казанлък за Синем Смаилова – 10г. от Казанлък и Специална награда на журито за Никол Груева – 9г. от Казанлък.
Откриването на изложбата и награждаването на отличените участници ще се осъществи на 27 март 2013г във Военен клуб – Казанлък от 15.00ч.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram