Общинският съвет отчете първите шест месеца от мандата си, вече излъчва и на живо

Ds olil

За 6-те месеца от началото на работата на Общински съвет – Казанлък (2023 -2027) са приети 191 решения в хода на 15 заседания, посочи председателят му Николай Златанов при представянето на Отчета, който съветниците подкрепиха при последното си заседание. Едно от решенията е върнато от областния управител, а съветниците отмениха (по случая с разрешението за фотоволтаичната централа край Кънчево), а второ е обжалвано (от „Кей Джи Казанлък“, за конкурса за учредяване на право на строеж на 52 надземни гаражни клетки в поземлен имот).

Сред приетите важни документи за развитието на Общината са Наредбата за архитектурния облик на община Казанлък (Наредба №8), План-сметката за извозването от отпадъците, Проектът за Бюджет и Инвестиционната програма за 2024 г. на Община Казанлък, назначаване на нови управители на общинските дружества Индустриална зона и Балканинвест, приемане на Правилник за дейността на Общинския съвет и постоянните комисии и взаимодействието му с общинската администрация, Годишният отчет за 2023 г. за наблюдение на изпълнението на Плана за интегрирано развитие на Община Казанлък за 2021 – 2027 г. и др.

Конституирани са 8 постоянни комисии с предмет на дейност в различните сфери на обществения живот с проведени 87 заседания. 7 са групите на общинските съветници в местния парламент – ПП „ГЕРБ“, МК „Алтернатива на гражданите“, ПП „България за гражданите“, ПП ДПС, ПП „Възраждане“, ПП „Има такъв народ“, Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“.

160 от докладите са внесени от кмета на Казанлък, 15 от председателя на ОбС, а останалите – от съветниците Младен Желев, Иван Гитев, Моника Динева, Пламен Караджов, Джамал Папарланов, Добрин Драгнев и Димитър Пашев.

С най-много заседания е ПК по корупция, сигурност и обществен ред и за упражняване на контрол върху актовете, издадени от органите на местната изпълнителна власт – общо 13, по време на които са разгледани 121 въпроса.

Отчетът за дейността на Общинския съвет и неговите комисии е за периода от 10.11.2023 г. до 30.05.2024 г. С него може да се запознаете тук.

Заседанията на общинските съветници вече са достъпни и онлайн, благодарение на видеонаблюдението, което бе монтирано в залата за заседания „Инфра“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram