Общинският съвет на Казанлък на извънредна сесия прие Декларацията, предложена от Председателския съвет

Ds olil

С гласовете на всички присъствали в залата за заседания „Инфра“ общински съветници едонодушно беше приета предложената от Председателския съвет на ОбС Казанлък декларация с несъгласие за закриването на Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР и несъгласие с разкриването на лагер от затворен тип или лагер за бежанци на територията на Община Казанлък.
Това се случи по време на извънредното заседание на ОбС, където бяха изслушани позициите на всички групи общински съветници, както и предложения за промени в тескта на декларацията. С 25 гласа „за“ единодушно присъстващите в залата приеха предложената от председателя на ОбС
Николай Златанов Декларация, която ще бъде изпратена до Президента на Република България Росен Плевнелиев, до Председателя на Народното събрание Михаил Миков, до Министър-председателя Пламен Орешарски, до заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и до Академията на МВР .
За 48 часа са събрани 5 000 подписа в подкрепа на предложението за провеждане на референдум сред жителите на община Казанлък за запазване на ЦСПП-Казанлък и против превръщането му в лагер от затворен тип или в лагер за настаняване на бежанци. Това обяви по време на извънредното заседание председателят на ОбС Николай Златанов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram