Общинският съвет даде разрешение за кредитите по реализация на проекти, финансирани от ОП „Регионално развитие“

Ds olil

 

На вниманието на общинските съветници от Казанлък беше поставено  предложението за удостояване със званието ”Почетен гражданин на гр. Казанлък” на скулптура Доко Доков – за постижения в областта на изкуството и дарения с непреходна стойност и обществена значимост за Казанлък и общината. Това се случи в началото на днешното заседание на Общинския съвет. Доков е автор на добре познатата на казанлъчани скулптура на Тракийката на пл. „Севтополис“ . Дарител е на 11-те скулптури, днес собственост на Художествената галерия в Казанлък, оценявани за сумата от 100 хил. лв.
Съветниците гласуваха и утвърдително за това Община Казанлък да сключи договор за кредити с ”Фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ” ЕАД, по силата на които да поеме краткосрочен общински дълг с цел реализацията на проекта ”Докоснати от древността” , финансиран от Оперативна програма ”Регионално развитие” , ”Интегриран план за градско възстановяване и развитие-Казанлък 2020”, също финансиран от Оперативна програма ”Регионално развитие” и за проект ”Реконструкция/обновяване и оборудване на МБАЛ ”д-р Христо Стамболски” ЕООД” гр. Казанлък . Приеха и предложението за издаване на разрешителни за водовземане на води от находища на минерални води – държавна собственост, които са предоставени безвъзмездно за управление и ползване от общината.

Местните парламентаристи одобриха и идеята да бъде издигната възпоменателна паметна плоча в памет на чешките самолетостроители, по повод  85 години от построяването на летище, фабрика за аероплани и училище за самолети в Казанлък. Съветниците дадоха ход на проекта за поставяне на паметник на ген. Михаил Дмитриевич Скобелев, като средствата за изработването и поставянето му ще са за сметка на Национално движение Русофили.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram