Обществено обсъждане по проекта за интегриран план се състоя в Казанлък

Ds olil

Обществено обсъждане по проекта „Интегриран план за градско възстановяване и развитие“ се проведе в Казанлък. По време на събитието бе представено предложение за промяна в обхвата на зоната с потенциал за икономиическо развитие.

„ Икономическата зона на практика представлява две отделни териториално обособени зони с тясна връзка между тях“. Това е констатирала Междуведомствената работна група по внесените в Управляващия орган на ОПРР документи, свързани с определянето на зони за въздействие към Интегрирания план за градско възстановяване и развитие – Казанлък 2020. С оглед на констатацията и необходимостта да се посочи коя от двете зони с потенциал за икономическо развитие е приоритетна, екипът разработващ проекта, предлага за зона с по-висок потенциал за развитие да се определи зоната, разположена северно от околовръстния път София – Бургас, като същата се разшири. Сред представените аргументи за решението са, че двете части имат добре изградена транспортна връзка помежду си и потенциалът им за развитие е еднакъв като обща стойност. Отбелязва се, че общият транспортен достъп от юг и север дава възможност за решаване на проблемите на транспортната инфраструктура, освен това се увеличава значително броят на заетите и броят на икономическите субекти, които ще бъдат обхванати от целите и мерките при реализацията на интервенции в рамките на зоната на въздействие, за постиганетона дългосрочната визия за развитието на града.

Проектът „Интегриран план за градско възстановяване и развитие – Казанлък 2020″ е финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие, съфинансирана от ЕФРР, от държавния бюджет и от бюджета на общината. Изпълнител на проекта е обединение „Тонзос Консулт“

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram