Областният управител се срещна с посланика на РКорея

Областният управител на област Стара Загора Живка Аладжова се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Република Корея в България Н.Пр. Шин Мен-хо, съобщиха от пресслужбата на Областния управител. Той бе придружен от президента на корейската компания Джонгсу Сул, който вече е направил своите първи инвестиции в България.
Аладжова представи приоритетите на правителството в сферата на икономиката и политиката, която се води в подкрепа на бизнеса, осигуряващ заетост. Тя презентира региона с водещите сектори и подчерта ролята на микро-предприятията в областта, както и характерните индустрии за всяка община. Негово превъзходителство сподели готовността на страната му да участва в съвместни проекти с български предприемачи от региона.
Н.Пр. Шин Мен-хо е в България от три месеца, преди това е работил в корейското външно министерство. Негово превъзходителство благодари на Областния управител за ползотворния диалог и поднесе традиционни сувенири на своята страна. Гостите ще отнесат от срещата красив албум за област Стара Загора, както и идеи за инвестиции и сътрудничество в региона, представени му от Областния управител.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram