Областният управител Ива Радева се срещна с представители на ръководството на EVN България

Ds olil

Областният управител Ива Радева проведе днес информационна среща със заместник-председателя на Съвета на директорите на EVN България Кална Трифонова и с инж. Здравко Братоев, заместник-председател на Съвета на директорите на Електроразпределение Юг.

Тази година се навършват 19 години от навлизането на австрийския концерн в България. За този период компанията е направила инвестиции за 2,3 млрд. лв. в инфраструктура и услуги в Югоизточна България. Подновени са 24 150 км мрежа.

За 2024 г. EVN инвестира за област Стара Загора 11.4 млн. лв. Те са предназначени са развитие на мрежата и повишаване сигурността на захранване, както и за реконструкция на мрежи за средно и ниско напрежение. Очаква се тези инвестиции да доведат до трайно намаляване на загубите по мрежата. 

В процес на изграждане през тази година са 19.1 км нови електропроводи за средно напрежение, 24, 2 км – за ниско напрежение и 14 нови трафопоста.

Калина Трифонова запозна Областния управител с проекта за подпомагане на българското училище и формиране на отговорно ползване на енергийните ресурси „Часът на Иви и Енчо – Занимателни обучения за енергия и екология“. Тя поясни, че през текущата учебна година в инициативи към проекта са се включили 1720 ученици и 90 учители от 11 училища в Старозагорска област.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram