Областният управител Живка Аладжова обсъжда с представители на държавните институции честването на Националния празник на Република България

Ds olil

„За нас, с кмета на община Казанлък госпожа Галина Стоянова, е огромна отговорност да организираме събитията, свързани с честването на Националния празник на Република България – 3 март на връх Шипка. Разчитаме на всеки от Вас, за да създадем подобаваща организация за честването на 3-ти март”, каза на представителите на държавните институции Областният управител Живка Аладжова, която бе на изнесена работна среща в Казанлък днес. Домакин на форума бе община Казанлък.

Честването на Националния празник на Република България – 3 март на връх „Шипка” се организира в партньорство между общините Казанлък и Габрово на ротационен принцип. Тази година домакин и организатор на честванията е община Казанлък.

В разговорите, които се проведоха в община Казанлък днес участваха кметът на община Казанлък Галина Стоянова, директорът на Националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа”, представители на община Габрово, на РУ „Полиция“ – Казанлък и Габрово, командирите на военните формирования към 61 Стрямска механизирана бригада, разположени в Казанлък, Районна пътна служба. Бе обсъдена техническата подготовка по отбелязване на празника и конкретните отговорности на отделните институции.

 

Програма за честване на Националния празник на Република България – 3 март

9.30 часа, пл. Севтополис”, Казанлък

Тържествен водосвет за благоденствието  на българския народ

Ритуал по издигане на националното знаме

 

11.30 часа, Площад в подножието на  вр. Шипка (площада преди стълбите към върха)

Тържествен митинг по повод Националния празник на Република България

 

12.30 часа, вр. Шипка

Поклонение пред  Паметника на Свободата

Поднасяне на венци и цветя

 

Тръгване  на автобусите за вр. Шипка от 09.00 ч. пред х-л „Казанлък”

Цена на превоза – 4.50 лв. в двете посоки.

Цена на превоза в едната посока – 3.00 лв.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram