Областният управител Живка Аладжова участва в работна среща с кмета на община Стара Загора Живко Тодоров

Ds olil

Областният управител Живка Аладжова участва в работна среща с кмета на община Стара Загора Живко Тодоров и народните представители от 27-ми МИР, която се проведе днес в община Стара Загора. На форума бяха обсъдени приоритетите за града и областта, по чието изпълнение предстои да се работи усилено. На срещата присъстваха заместник-кметовете на община Стара Загора Янчо Калоянов, Йордан Николов и Иванка Сотирова, председателят на общински съвет Стара Загора Емил Христов, общински съветници и медии.
„Като представител на държавата подкрепям всяка една инициатива и разработването на проекти, които са в полза на обществеността, които създават благоприятни условия на бизнес средата, които повишават стандарта на живот и са в основата на откриване на нови работни места. С г-н Тодоров проведохме среща, на която конкретизирахме позициите на общината за участието й в тези проекти и в мое лице той има пълна подкрепа.“, заяви областният управител Живка Аладжова и сподели, че по време на посещението си в Стара Загора, министърът на отбраната Ангел Найденов е изразил готовност за съдействие за реализирането на идеята Артилерийските казарми да се превърнат в парк със спортен комплекс. „С мое съдействие и със съдействието на народните представители, вярвам, че ще реализираме и проекта за къщата на Николай Лилиев. Изграждането на летище Стара Загора като карго летище ще изпрати областта ни на челните места в класацията по икономическо развитие, така че заставам и зад този проект и неговото изпълнение“, допълни Аладжова.
Отношение взеха всички народни представители от 27-ми МИР, като направиха предложения и допълнения към изброените приоритети.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram