Областният управител Живка Аладжова се ангажира да се обсъдят варианти за обучение на работници и средни техници за „Арсенал” АД

Ds olil

С провеждането на среща с министъра на образованието и науката, на която да се обсъдят варианти за обучение на работници и средни техници за „Арсенал“ АД, с това се ангажира Областният управител Живка Аладжова по време на разговора си с изп. директор Николай Ибушев. Създаването на работни места и реализирането на политика на заетост са приоритет за правителството, подчерта Аладжова. Тя посети военната фабрика и се срещна с ръководния екип на „Арсенал“ – един от големите работодатели в областта.
Работната и социална обстановка в „Арсенал“ АД могат да бъдат пример за много предприятия в област Стара Загора, каза Аладжова пред журналисти след посещението си. Силно съм впечатлена от модернизациите и иновациите в производствения процес на машиностроенето и производството на стрелково и артилерийско въоръжение. Ибушев разказа историята на фабриката, етапите на развитие и утвърждаването на пазари през годините, той показа музейните експонати и разширената гама на съвременното производство. Създадената отлична организация на работа за близо 5 хиляди души, говори и за качеството, с което произвеждаме, ние сме международно признати, това ни прави сериозен конкурент и надежден партньор, каза в заключение изп. директор.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram