Областният информационен център представя дейността си в 11-те общини на областта

През месеците юни и юли екип от ОИЦ – Стара Загора посети малки населени места от 11 – те общини на Област Стара Загора. Над 300 безработни лица, пенсионери, представители на бизнеса и широката общественост посетиха организираните информационните срещи, които преминаха под мотото „За да можем повече, трябва да знаем“. На срещите бе представена дейността на мрежата от 28-те информационни центъра в страната, приоритетите на центъра и инициативи на ОИЦ – Стара Загора през 2013 година.
От презентацията гостите на информационните срещи научиха повече за ЕС, неговите символи, химна, историята му и какво ни дава като българи членството ни в него. Присъстващите се насладиха на красиви кътчета от различни европейски страни по време на направената виртуална разходка из Европа.
Сред дискуританите теми с посетителите на информационните събития бяха възможностите за разширяване на дейността на читалищата в малките населени места и осигуряване на финансиране по оперативните програми за ремонтни дейности. Присъстващите се интересуваха от проекти, реализирани в тяхната община с европейски пари както и какви са новите моменти по оперативните програми за периода 2014 – 2020 година.
ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram