Обиколка на Долината на тракийските царе с колоездачите от КК „Лястовица – 1905“

Ds olil

Велообиколката „По следите на траките“ има опознавателен и образователен характер и е едно от събитията в ежегодните празници, организирани от Община Казанлък в края на август и началото на септември. Желаещите да се включат в нея ще се движат редом до колоездачите от местния клуб „Лястовица“ по изградените велоалеи от Казанлък до всяка една от гробниците по маршрута. Приключението е с дата 7 септември и е подходящо за любители на велотуризма и деца, посочват организаторите.

Маршрут: Паркинга на парк „Тюлбе“, в който се намира Казанлъшката гробница – Оструша – Грифони, Хелвеция, Шушманец – Археокомплекс „Долината на тракийските царе“.

На всеки един от обектите по маршрута ще посреща екскурзовод от ИМ „Искра“, който ще разкаже повече за всяка една от гробниците, а в Археокомплекс „Долината на тракийските царе“ предстоят демонстрации на тракийска бойна сцена с участието на „Багатур“.

Входът в Археокомплекса на 7 септември 2024 ще бъде безплатен (заплащат се само допълнителните услуги в Археокомплекса).

Място и час на тръгване: Паркингът под парк „Тюлбето“, 9:00 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram