Няма годно доказателство, което да уличава Георги Георгиев за нападението му над Дебора

Ds olil

До момента няма годни доказателства, които да уличават Георги Георгиев да е извършил престъпление. Това заяви адвокатът на подсъдимия Петко Кънев, предаде БТА.

Георгиев е с повдигнато обвинение за причиняване на телесна повреда, принуда и закана с убийство спрямо 18-годишната Дебора Михайлова.

Кънев е коментирал сведенията на един от свидетелите, който е разпитан на днешното заседание пред Районния съд – Пловдив. По думите на адвоката в обвинителния акт се посочва, че свидетелят, който е таксиметров шофьор, сам е закарал подсъдимия до конкретен адрес в Стара Загора. Но показанията, които същият даде днес по време на разпита си, сочат, че въпросният адрес му е бил даден от полицията.

Защитата на Георги Георгиев смята, че това се отличава много от събраното в хода на досъдебното производство и допълни, че се оказвало, че доста от нещата действително са нагласени в досъдебната фаза и обвинителната теза започва сериозно да се пропуква.

Възможно е отново да бъде направено искане за промяна на мярката за неотклонение на подсъдимия. Петко Кънев обясни, че обстоятелствата, посочени като налагащи продължаване на заседанието са отпаднали, а именно – разпитани са всички свидетели.

По-късно днес предстои изслушването на вещите лица.

Източник: Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *