Нов проект в ПМГ „Н. Обрешков“

Ds olil

„Езикът на тялото“ – това първият международен проект, по който от началото на тази учебна година работят ученици от 11 и 12 клас на ПМГ „Никола Обрешков“ в Казанлък .Партньори на казанлъшкото училище са учебни заведения от Англия, Италия, Австрия, Чехия, Португалия и Турция, която е координатор по проекта. „Езикът на тялото“ е проект по междуучилищни и многостранни партньорства по програма „Коменски“. Целта на този проект е изследване и споделяне на общия и различен език на тялото на европейските държави и култури и съпоставянето му с езика на Мала Азия, пояснява координаторът от българска страна Светлана Бюйлекова – преподавател по философия в Математическа гимназия. На финала на проекта ще бъде създадена книга – на хартиен и електронен носител, която да представи езика на тялото и невербалната комуникация, която народите ползват, онагледен и със снимков материал. Тази книга ще бъде разпространена до всички по-големи европейски библиотеки и книжарници. Така че, ако човек пътува и не познава езика да се ориентира в невербалната комуникация.

Специфичната задача на казанлъшкото училище за настоящата година е на база научни източници да бъде проучено как се е появил езикът на тялото, откога е налична невербалната комуникация. Предстоят и теренни проучвания. През 2014 година българската страна ще трябва да изследва късометражни анимационни филми с акцент върху невербалната комуникация

През месец април идната година предстои да бъде реализирана и втората среща в Англия, на която ще присъстват ученици и учители от ПМГ „Н. Обрешков“.

Сл. Илиева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram