Нов пенсионерски клуб в Бузовград

Ds olil

Нов дом има пенсионерски клуб „Бузово кале” в Бузовград. Той се намира в сградата, където до преди месеци се помещаваше читалищната библиотека в селото. Идеята това да се случи е на кмета на Бузовград Михаил Янушев, който като стопанин на селото има грижата да съжителстват и да развиват своите способности и млади и стари. И така, на мястото на стария пенсионерски клуб ще спортуват и ще се развиват младежите на селото, там има и спортна площадка, пояснява Янушев, а библиотеката, е преместена в сградата на читалище „ Любен Каравелов”, след извършени ремонтни дейности  по сградата  в размер на близо 6 хил. лв.
116 трудодни  и над 860 работни часа това е равносметката за труда, отдаден в полза на новия пенсионерлски клуб на селото, разказва председателят му Антон Филипов. Ремонта на клуба е извършен със средства от бюджета на организацията, дарения и спонсорства на фирми, както и лични дарения, които не са само парични, а и предметни. Клубът е обзаведен също с дарения на хората от третата възраст. Новият дом бе открит със специалнотържество, в което взеха участие децата от ОДЗ „Мир” в Бузовград, формации на читалището и пенсионерския клуб. На откриването присъстваха кметът на община Казанлък Галина Стоянова, на Бузовград Михаил Янушев, секретарят на читалището Славка Кискинова, представители на местни организации и структури, жители на Бузовград.
Над 90 са в момента членовете на Пенсионерския клуб в Бузовград. Те посещават клуба три пъти седмично, активно се включват в колективния живот на клуба. Тепърва предстои да бъде направено помещение , в което да бъде разположена етнографската сбирка  на клуба. За това още от сега председателят обяви кампания за набирането на средства. Първа в нея се със собствени средства 1000 лв. се включи кметът на общкина Казанлък. За ентусиазма и постигнатите резултати Антон Филипов получи признанието на хората от пенсионерския клуб – той бе удостоен с грамота и приза „Пенсионер на годината”. Грамоти получиха и други пенсионери, включили се в ремонта на клуба.  

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram