Нови успехи за младежите от ПМГ „Н. Обрешков“

Ds olil

Нови успехи завоюваха възпитаниците на ПМГ „Н. Обрешков в Казанлък. В Областния кръг на международното математическо състезание „Европейско кенгуру” за национални якръг на състезанието, който ще се проведе в София на 1 юни се класираха шестокласникът Михаил Пенев, седмокласничката Янита Терзиева и дванайсетокласникът Валери Михайлов. На 8 юни в Института по математика и информатика при БАН ще се състои националният кръг на конкурса на списание „Математика” , в който с ученици от цялата страна сили ще мерят Антон Пашов, Габриела Петрова, Иван Боев, Климент Костов, Михаил Пенев, Петър Димитров, Йоан Иванов, Ванеса Славчева, Светлана Тенева, Янита Терзиева. Ученици от пети, шести, седми и единасти клас на Математическата гимназия в Казанлък ще участват и в Лятната академия по математика, организирана от международната фондация на проф. Милко Балкански – от 1 до 7 юли в Оряховица. След успешно участие в конкурса на списание „Математика +” математици ще участват и в международната лагер-школа по математика от 21 до 24 юли в Китен.
За втора поредна година Сдружение” Образование и технологии” провежда националното състезание „Айти Знайко” за ученици от 5 до 7 клас по информационни технологии за ученици от цялата страна. Първият кръг е задочен, като се изработва проект по дадена тема, а във втория се работи по поставени задачи. До националния кръг се допескат 20 ученика от всяка възрастова група, които са се представили най-добре. Домакин на втория кръг отт 17 до 19 май бе Велико Търново. От Математическата гимназия в Казанлък за националния кръг бяха класирани Александър Илиев, Алис Сандалова и Ивена Сребчева и тримата петокласници. От седмокласниците за националния кръг се класираха Александра Колунчева, Галина Безлова, която получи и награда за „Най-оригинална идея”. Ванеса Славчева и Михаела Сребчева получиха награда за „Най-оригинална идея” сред екипите. Този свой успех учениците свързват със своя преподавател Ани Кадиева – старши учител по информатика и информационни технологии в училището.
Успехите на учители и ученици, според директора на ПМГ „Н. Обрешков „ Красимир Дамянов, са съвсем закономерни и те се дължат на упорития труд и на двете страни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram