Нови успехи в международен фестивал за ученици на музикалния педагог Мариана Мъгева

Ds olil

Пореден успех завоюваха възпитаниците на музикалния педагог Мариана Мъгева – в 14 издание на Международния детски фестивал „Слънце – Радост – Красота“ , който се проведе за пореден път в Несебър . Весела Паунова спечели първо място в категория „ Забавна песен“, а Николай Дончев е с трето място. Участието в този конкурс е дебют за Николай. За пета поредна година възпитаници на Мариана Мъгева участват в този авторитетен международен форум. Весела и Николай са ученици на СОУ „Екзарх Антим Първи“в Казанлък.
Близо 4 хиляди участници събра 14 Международен фестивал в Несебър от Беларус, България, Грузия, Казахстан, Молдова, Полша, Русия, Украйна и Финландия . Те се представиха в конкурсната програма на 8 сцени в Стария град в конкурсните раздели музика, хореография, изобразително изкуство, нестандартни форми на младежко творчество. Изявите на младите таланти бяха оценявани от 25-членно жури под председателството на проф. Красимир Тасков. Организатор на фестивала, с изключителната подкрепа на Община Несебър, бе Общинският детски комплекс, който през настоящата година чества своята 30-годишнина.
Творческата равносметка за музикалния педагог Мариана Мъгева и нейните ученици за отминаващата учебна година е множество престижнти награди в пет конкурса – с национално и междунарлодно участие.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram