Нови събития в програмата на националното честване на Шипченската епопея

Ds olil

Програмата на честванията на 90-годишнината от освещаването на Паметника на Свободата и 147-годишнината от Шипченската епопея ще предложи множество инициативи, част от които ще се случат за първи път, като националеният конкурс за детска рисунка на тема „Паметникът на Свободата“. Срокът за изпращане на творбите е 20 август. Участниците в конкурса са ученици от училищата в страната, разделени в две възрастови групи- IV-VII клас и VIII-XII клас. Повече за условията на конкурса вижте тук.

За първи път ще бъде открита регионална изложба с експонати от историческите музеи в област Габрово, посветена на опълченците от нашия край. Предстои премиерно представяне на изложбата на НМП „Шипка-Бузлуджа“ „90 години в 90 снимки“, както и викторина за деца и младежи в подножието на Паметника на Свободата. Специални гости на урока по история, който ще се проведе на 23 август на връх Шипка, ще бъдат деца със специални потребности от Регионален център за подкрепа процеса на приобщаващото образование- Габрово.

Събитията, които ще се проведат в периода 19 – 27 август, са под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев.

Повече за програмата вижте тук: https://www.gb.government.bg/…/1237-nacionalnoto-cestvane…

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram