Нови предизвикателства пред ПГТТМ

Ds olil

С водосвет за здраве и успехи бе открита новата учебна година в ПГТТМ. След множеството успехи – на регионално и национално ниво , с които колективът и учениците на това казанлъшко учебно заведение изпратиха старата учебна година, през настоящата 2013 / 14 са изправени пред нови предизвикателства.
Предстои изпълнението на дейностите по През новата учебна година предстои и изпълнението на дейности по няколко проекта – „ Леонардо „ за провеждане на стаж на учениците от специалност икономическа информатика в Берлин – Германия и проектът по национална програма „Модернизиране системата на професионалното образование“, който се осъществява със съдействието и съфинансирането на фирми от региона, като стойността на проекта е 100 000лв. В следствие на новозакупеното оборудване за учебния сервиз на гимназията –Сервизът е вече един от най-добре оборудваните в страната
Продължава работата и по проекта „ Ученически практики“, в който учениците от гимназията работят в реална работна среда в предприятия и сервизи от региона. Продължава и ползотворното сътрудничество на гимназията различни организации и държавни институции.
Новата учебна година в ПГТТМ посрещат с още един успех. За трета поредна година ученик от гимназията е избран сред стотици от страната да участва в обучението“ Небанков финансов сектор“, което се организира от Министерството на образованието и науката. Анна Великова заслужи своето място, след като взе бронзов медал на националното състезание „Най добра бизнес идея“, което се проведе в рамките на Петата панорама на професионалното образование в Пловдив. Анна спечели медала след като разработи бизнес проект, чиято цел е развитието на културния туризъм в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram