Нинова: Казанлъчани са стожер на националния символ – розата

Ds olil

Празникът на розата е повода председателят на БСП Корнелия Нинова да поздрави казанлъчани. В приветствен адрес чрез кмета Галина Стоянова лидерът на българската опозиция пожелава сили, търпение и вяра на жителите на цялата община и изразява надежда, че всички с отговорност и съзнаване важността на поминъка розопроизводство, ще го съхраним за поколенията, въпреки днешните рискове пред бранша.

Нинова определя казанлъчани като стожер на националния символ – розата.

Ето и целия поздравителен адрес:

Уважаема госпожо Стоянова,

За мен е чест да Ви приветствам, а чрез Вас и прекрасните жители на Община Казанлък, с Празника на града и Фестивала на розата!

Смисълът на всеки празник е в историческите и културни устои, приемствеността и визията за бъдещето им усъвършенстване.

Община Казанлък притежава неоспоримо историческо наследство, в него и фактът, че е първолюлката на социалистическата идея за справедливост.

Богатството не само на идеи, но и на артефакти, творци и благодатни природни дадености, прави това кътче от родината ни несравнимо.

Казанлъчани са стожерите на българското розопроизводство, с които имах възможност да разговарям наскоро за рисковете пред бранша и оцеляването на националния символ на България – маслодайната роза.

Съзнавам колко е отговорно и важно богатството на общината да бъде оценено, обгрижено и съхранено за поколенията.

Затова искрено пожелавам на Вас здраве, разбиране и воля да опазите тази гордост.

Сила, търпение и вяра желая на жителите на Община Казанлък, че ще пребъде с тяхното трудолюбие и вяра значимостта на притежаваните уникални възможности на района!

Нека не забравяме никога, че всички вие сте част от националното достойнство на Република България! Нека го пазим чисто и светло!

Честит празник! 

ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“

КОРНЕЛИЯ НИНОВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПГ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram