Николай Златанов: По казуса с Кънчево нашите действия ще се ръководят от закона – ВИДЕО

Ds olil

Община Казанлък като цяло подпомага местния бизнес, а решението за фотоволтаичната централа е на местен бизнесмен. Този коментар направи председателят на Общинския съвет – Казанлък Николай Златанов във връзка с ескалиралото напрежение около върнатото решение на общинските съветници за отдаване на терен в землището на село Кънчево за построяване на фотоволтаична централа и намеренията за протести.

„Изненадан съм от реакцията на жителите на двете населени села Кънчево и Розово. Във времена, в които очакваме европейски средства по Плана за развитие, в момента, когато говорим за намаляване на всякакви емисии и изграждане на ФВЦ, има протести срещу това“, посочи Златанов. В процеса на обсъждане между съветниците се чуха и аргументи, които са чисто политически, коментира председателят на Общинския съвет.

В срок до 14 дни общинските съветници ще се произнесем по възражението след връчване на заповедта на областния управител, каза още Златанов. „Ако преценим, че мнозинството трябва да бъде по-голямо, ако преценим, че промяната на предназначението на терена може да бъде извършено и след нашето решение, вероятно тогава ще потвърдим нашето решение, тъй като нашите действия трябва да се ръководят от закона. Ако преценим, че сме пропуснали нещо и областният управител е прав, би могло да отменим решението или да го изменим. Всички законови възможности са в ход. До 14 дни гражданите ще разберат дали потвърждаваме решението или го отменяме, допълни Николай Златанов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram