Нестандартен урок по технологии и предприемачество показаха пред партньорските си училища в СУ „Екзарх Антим I“

Ds olil

Четвъртокласници се изправиха пред предизвикателството да участват в урок на английски език с гости от 4 държави: Норвегия, Естония, Гърция и Португалия. Иновативният урок, изнесен от Росица Минчева, част от Еразъм+ проекта „STEAM Innovative teaching in the Digital Era“, съфинансиран от ЕС. Той бе включен в програмата на третия ден от международната среща, на която казанлъшкото училище е домакин.

Малките „антимовци“ – ученици от 4 в клас, с класен ръководител Антоанета Зланкова, изследваха ценните уроци на природата вплетени в съвременните изобретения и иновации и сами построиха вятърна турбина. Гостите се впечатлиха от работата на ученическите екипи, от отговорното и разумно отношение към природата и ангажираността им към нейното опазване Толкова малки, а вече активни граждани, както, разбира се, и от тяхното ниво на английски език.

Работният ден за учителите от партньорските училища продължи в два международни екипа, които ще подготвят два урока по човекът и природата и ще изнесат съвместно в сряда, 5 юни, в 5 и 6 клас.

Много вълнение преживяха гостите от Норвегия, Португалия и Естония, защото при посещението си в музея на СУ „Екзарх Антим I“ откриха себе си в секцията eTwinning проекти. С тези три училища партньорството е продължение на 10 години. „Имаме в историята си 6 успешни eTwinning проекта, всички отличени с европейски знак за качество и две Специални награди. Координатор на тези eTwinning проекти, както и на настоящия Еразъм+ проект е Наташа Джуркова“, разказват от ръководството на СУ „Екзарх Антим I“.

Музейната експозиция беше представена от ученици от 9, 10 и 11 клас, с ръководител Станимира Вълчева, и от Росица Минчева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram