Независима лаборатория проверява новия асфалт в Казанлък

В края на миналата седмица специалисти от Лабораторията за изпитване на строителни продукти (ЛИСП) към „Център за изпитване и европейска сертификация“ ЕООД– Стара Загора (ЦИЕС) взе проби от положената асфалтова настилка на ул. „Митко Палаузов“ в с. Бузовград. Изпълнителят на дейностите по асфалтирането е „ПКС Ес Би Ес“ АД, който бе избран след проведена обществена поръчка. Взетите със специална мобилна сонда т.нар. ядки от три места на уличното платно показаха по-голяма дебелина на положената нова асфалтова настилка от предварително заложената – при заложена дебелина 60 мм, в ядките бе измерена дебелина на асфалтовото покритие 63-64 мм.
Днес, 14 октомври, в късния следобяд, бе готов и анализът, направен в ЛИСП, на обемната плътност на положената и уплътнена асфалтова смес във взетите проби от уличното платно. Резултатите от изпитването показва средна обемна плътност на асфалтовата настилка 2,442 грама/куб. см, която е по-добра от нормативната.
Анализите на независимата лаборатория сочат, че асфалтирането на улиците в Казанлък и населените места се извършва с необходимото качество на покритието, което гарантира неговата устойчивост и дълготрайност.
„ПКС Ес Би Ес“ АД е изпълнител и на дейностите по ремонта и асфалтирането на ул. „Кремона“ в ж.к. „Изток“. 350 метра улично платно на една от големите пътни артерии в квартала, в участъка между бл. 42 и бл. 43, ще бъдат изяло ремонтирани и асфалтирани. От северната страна ще бъде изграден тротоар и ще бъде поставена покрита спирка. Предстои фирмата да изпълни втория етап на асфалтиране на ул. „Индустриална“.
Другата фирма изпълнител на обекти от строителната програма на Община Казанлък, свързани с ремонт и асфалтиране на улици – „Димас“ АД, приключи работата по 4-класната пътна мрежа. В момента тя работи по асфалтиране на улици в населените места Долно Изворово, Горно Изворово и Енина. Предстои работа в селата Дунавци и Шейново, като и на ул. „Орешака“ и втори етап на ул. „Кенали“ в Казанлък.
Предстои приемане на дейностите по ремонта и асфалтирането на пътната инфраструктура на територията на община Казанлък от страна на Общината.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram