На 18 декември избират състава на Фондация „Чудомир“

Ds olil

Общинският съвет на Казанлък заседава като общо събрание на Фондация „Чудомир“. Причината за това са подадените оставки от 7 членния управителен съвет на фондацията, които настояват да бъдат изчистени отношенията финансови и административни от предишното ръководство. Новият управителен съвет на фондацията, която спешно трябва да започне реализацията на „Чудомирови празници“ 2013-та, ще бъде избран на специална сесия на 18-ти декември.

По време на заседанието стана ясно, че в общината са обсъждали нови кандидатури на управителния съвет, но поради краткото време и заради спазването на закона, те ще бъдат обявени на специална сесия.

Тотка Гечева, която до сега бе председател на управителния съвет, бе категорична, че няма, начин да продължат своята дейност, след като с направен одит на фондацията отпреди 2 години, който е входиран още през декември миналата година са констатирани редица нередности административни и финансови. Всичко това обременява с огромна отговорност членовете на управителния съвет. Самата тя коментира, че за изминалата критична за фондацията година дейността й е била модел за работа на неправителствена организация.

Докладите с извършения одит ще бъдат разгледани от постоянните комисии в общинския съвет. Идеите и концепция за работа на новия управителен съвет на фондацията ще бъдат обсъдени през декември, който е критичната точка за подготвянето на „Чудомирови празници“ през 2013-та.

Г. Манев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram