На гости в Казанлък: Тибетци популяризират хималайската култура – Видео и Снимки

Ds olil

Делегация от Тибет, водена от Фондация “Калпатару” и Фондация за хималайска култура, бе на посещение в Казанлък. Гостите изпълниха ритуален танц в знак на уважение и признателност за приема пред сградата на Община Казанлък, а преди това бяха приети от кмета Галина Стоянова, която ги запозна с историята на града, богатото културно-историческо наследство на Розовата долина и побратимените градове.


Делегацията е предвождана от Лобсанг Фънтсок, председател на Хималайската културна фондация, координатор на събитието, трима от най-приближените монаси на Далай Лама, преводачи и танцьори. Водеща роля за посещението на тибетците в Казанлък има и Виктор Францес, създател на Фондация “Калпатару”, като той организира посещението на тибетските монаси и танцьори, първо в Бургас, а после и в Казанлък.

Гостите от Тибет бяха посрещнати малко преди 9:00 ч. пред Общината в Казанлък и по протокол имаха едночасова среща с кмета Галина Стоянова, след което разказаха пред местните медии повече за инициативата си, довела ги в България.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram