Над 100 танцови двойки се очаква да пристигнат за турнира на „Киара Н“ в събота

Над 100 танцови двойки от цялата страна в различни групи и класове ще вземат участие във Втория национален турнир по спортни танци, организиран от Клуб по спортни танци „Киара- Н“, Община Казанлък и Българската федерация по спортни танци . Началото ще бъде дадено в събота, от 12 часа в зала „Багира Арсенал“.В 17 часа е началото на официалната част, когато са и финалите на турнира за най- добрите танцови двойки на България.

Организаторите са предвидили купи, медали, грамоти и предметни награди за класиралите се на призовите места. На първите три двойки ще бъде връчена Купа „Казанлък“. Очаква се в събота вечер лично кметът Галина Стоянова да връчи наградите на призьорите.

Треньорския тандем Николай Тенев – Антония Каярова вече пета година работи с подрастващите в посока професионално обучение на децата в спортните танци. Два турнира, повече от 100 деца с които всяка година работят младите треньори от Казанлък, близо 30 състезатели в националните турнири, са част от историята на клуб „Киара Н“ на финала на 2012г. Оправдават се и очакванията на създателите на клуба пет години по-късно, когато са факт и първите спечелени медали.

Може би защото са млади, винаги в течение на новостите в стиловете, но и защото обичат да експериментират, в школата на Антония Каярова и Николай Тенев се практикува и много модерното напоследък течение в танците – зумба фитнес.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram