Награди за децата от клуб „Светлини сред сенките“

Ds olil

Нови престижни награди спечелиха децата от клуб „Светлини сред сенките“ при ОДК „Свл Ив. Рилски“, Казанлък.
От шестия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“, проведен в град Русе, отличените деца, в различни възрастови групи са четири. В първа възрастова група, до 10 год. първо място за Мария Попова, за проза и 2 място за Даниела Керасарова – проза. Във възрастова група до 13 год. Любомир Богданов – поезия, второ място и Сюзън Гератлиева – 2 място поезия. Клубът спечели и купа и почетна грамота.
От Национален литературен конкурс „Стамен Панчев `2013” – Добрич, който се провежда за първи път, отличените деца са още повече, тъй като там класирането е до 10-то място и въпреки големия интерес, „светлинките“ отново впечатлиха силно журиращите.
В раздел поезия – първа възрастова група, призовите места са на две от нашите малки поетеси. На първо място се класира Мария Попова, а на второ Сюзън Гератлиева. Седмо място в същия раздел е отредено за Мария Чонова. В раздел проза, Синем Смаилова се класира на пета позиция само с две точки по-надолу от спечелилия 3-то място.
Във втора възрастова група – Мария Белчева, която участва с два разказа е на четвърто и на девето място.
Всички отличени деца получават почетни грамоти, а класираните на първите две места и парична награда.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram