МЦР „Взаимопомощ“ с нов екопроект в Кипър

Ds olil

Петима младежи от МЦР-Взаимопомощ взеха участие в младежки обмен «Еко спорт» по програма „Младежта в действие“ от 23 до 29 септември 2013 г., в гр. Лимасол, Кипър. Казанлъшката организация «Взаимопомощ» е тази, която оказа съдействие при разписването на проекта на семинар за контакти в Полша. Името на проекта е пряко свързано с неговата същност. В него взеха участие по 5 представители от 6 държави – Кипър, България, Румъния, Естония, Италия и Полша. Програмата включваше различни игри за опознаване, уъркшопи с еко насоченост, интензивна спортна програма, разходки в планината , международни културни вечери, по времето на които младежите имаха възможност да представят различните традиции и обичаи в страните си. Българската група представи държавата ни с живо изпълнение на гайда, традиционни български ястия и др.
Проектът имаше за цел да популяризира спорта като цяло. Кулминацията в него бе организираната велообиколката на града, в която взеха участие всички младежи.
Последният ден беше изключително емоционален за всички. Само за една семдица различните групи се бяха обединили в една – всеки бе създал скъпи приятелства , разказват участниците в проекта.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram