„Морално и физически изчерпан”?!

Ds olil

Общинският съвет на Казанлък прие Декларация за подкрепа изграждането на обект „Тунел под Шипка“.
Определено нуждата от изграждането му е безспорна и идея която е над век.
С декларацията съветниците и Община Казанлък заявават своята позиция относно необходимостта от строителство на обект „Тунел под Шипка“ и подходите към него. В нея се поставя акцент върху пряката и бърза връзка между регионите от Северна и Южна България и връзка със съществуващи магистрали и разгръщане потенциалът за транзитен трафик. Съветниците считат, че това са основателни причини Държавата да предприеме мерки и действия за реализирането на обекта, със средства от Оперативните програми на Европейския съюз.
Прави впечатление част от приетата декларация която гласи „Пътят през Шипка, отдавна морално и физически изчерпан, създава затруднения за многократно увеличения трафик дори през летните месеци.“
Оставяйки без коментар множеството пунктуационни грешки в приетия проект за декларация няма как да не отбележим, че пътят, на който е направен ремонт от преди малко повече от две години и в който действат стриктни правила за движение е наречен морално и физически изчерпан.
Шипченският проход, който се изкачва на 1 185 метра надморска височина, води до връх Свети Никола и Паметника на Свободата, най-малкото не е морално да казваме в официален документ, че този път е изчерпан. Реализирането мечтата на няколко поколения за изграждането на тунел под Шипка винаги е имало своето силно лоби, макар и не толкова уверено то нараства и с моралната и изчерпателна декларация на общинския съвет на Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram