Момичета до 13 години останаха четвърти на финалите, ВК „Казанлък“ с отличен състезател

Момичета до 13 години на ВК „Казанлък“ останаха на крачка от бронзовите медали, след като се класираха на четвърто място във финалите на държавното първенство, които се проведоха край Варна.
При четири загуби и само една победа, при спечелени 4 гейма и загубени 8, казанлъчанки са четвърти след домакините от „Спартак“, „Добруджа 07“ и „Арда“ Кърджали. От шампионките представителките на ВК „Казанлък“ записаха първата си загуба в турнира с 2:1 гейма. Отборът на „Арда“ спечели мача си с нашите момичета също с 2:1. ЦСКА надделя над съставани с 2:0. При последната си среща „Казанлък“ отстъпи на „Добруджа 07“ с 1:2.  Възпитаничките на Ваня Соколова извоюваха победа над „Ботев“ с категоричното 2:0.
Отборът на „Спартак“ (Варна) спечели шампионската титла при момичетата до 13 години за сезон 2013/2014, като завърши на първо място. Варненки триумфираха със златните медали, след като във финалната шестица на турнира, не допуснаха нито една загуби и завършиха с пълен актив от пет победи от пет мача.
Така младите представителки на „Спартак“ детронираха миналогодишния носител на титлата „Марица“ (Пловдив), чиито тим не можа да намери място във финалната шестица на държавните финали. Друга изненада от турнира е 6-то място за ЦСКА, Славия пък изненадващо отпадна от надпреварата още в групите.
На държавните финали по волейбол за момичета до 13 години, които се проведоха в „Спортпалас“ бяха раздадени общо шест индивидуални награди
 Сред отличените състезателки е и казанлъчанката Мирела Илиева за най-добър сервис.
След успешното си завръщане от Варна, където късно в четвъртък водната стихия потопи цял квартал и затрудни придвижването по пътищата, автобусът на казанлъчанки е пристигнал в Града на розите малко преди голямата трагедия, сполетяла местните хора.
Бедствието, което връхлетя Варненско, може да се окаже спънка за пристигането в Казанлък на участниците от регион „Добруджа“ за държавните финали при момчетата до 12 години, които започват в събота в Казанлък. По регламент 4 отбора от региони „Странджа“ и „Добруджа“ участват във финалната надпревара. Има вероятност отборите от Варна и  Добрич да не успеят да пристигнат за срещите си в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram