Много доброволци днес работят на терен в Шипка, създават и депо за здравите керемиди

Продължава възстановяването, както и описването на пораженията, нанесени от падналите през последните дни градушки в района на Казанлък. Скъсан далекопровод на Бузлуджа остави няколко населени места без ток в общината след бурята, но и днес аварийни екипи работят по отстраняването на проблемите. Оперативен щаб ще координира помощта за всички засегнати райони, увери от Шипка вчера служебният премиер Димитър Главчев и обеща помощ за нуждаещите се.

Десетки са доброволците, които в утрото вече са в град Шипка, за да помагат на местните в разчистването на отпадъците и поправка на покривите, които са пострадали от стихията.

Социалните мрежи „преливат“ от информация и предлагане на подкрепа, включително и с първа помощ – предоставяне на здрави керемиди за възстановяване на домовете.

В тази връзка, кметът Веска Панайотова обяви, че в градчето ще бъде създадено депо за складиране на здрави керемиди, които са получени от различни места и са годни да послужат на хората. Всеки нуждаещ се от помощ може да я заяви в Кметството, посочи Панайотова.

В момента основен проблем за разчистването са огромните количества растителен отпадък, тонове, които трябва да се извозят. На място, за да помагат на пострадалата от бедствието Шипка, са представителите на ПП ГЕРБ от казанлъшката структура, на местни фирми и много граждани, които са дошли да помогнат с доброволен труд. „Шипка се възстановява, бавно, но вече стъпваме по-уверено. Благодарим на всички отзовали се доброволци“, допълни кметицата Веска Панайотова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram